середа, 4 листопада 2015 р.

Чи потрібно "садити" дитину на дієту?

ДІЄТА ДЛЯ ДІТЕЙ...

Останнім часом частенько чую розмову між мамусями про дієту для своїх маленьких донечок і щоразу розумію, що в них включається своя нереалізована або недостатньо реалізована мрія. Дорогі мамусі, в цій публікації хотілося б звернутися до вас із побажанням - піднімайте свою самооцінку і не губіть дітей непотрібними дієтами. В житті ваших принцес буде ще предостатньо клопоту, який буде занижувати їхню самооцінку, а завдяки нав'язаній вами вашої заниженої самооцінки їхній тягар зросте не в два раза, а в стільки кілограмів, в скільки ви вважаєте себе неповноцінною, грубою.
Природа достатньо попіклувалася про вагу і розвиток вашого дитяти, і те чи воно повніше, чи худіше не завжди буде залежати від "замка" на ротику. Ви ризикуєте тим, що ваша ненаглядна красуня чи красунчик, будучи у формі в дорослому віці, буде бачити в дзеркалі неповноцінну повну (грубу) особу, що свідчить про психологічне захворювання - булемію або анорексію. Хочу коротко розкрити осмотичну рівновагу тканин організму як з психологічної так і з медичної точок зору.
Медицина чітко каже про те, що осмотична рівновага в організмі - це рівновага, яка забезпечується за допомогою рівня солоності рідини. Рідина з концентрацією NaCl (солі) 0,9% нейтральна або називається ізотонічним розчином (в осмотичному плані він є інертним). Коли концентрація перевищує 0,9% розчин стає гіпертонічним (витягує на себе воду), коли концентрація нижча за 0,9% - він віддає воду. Іншими словами, якщо клітину, в середині якої знаходиться гіпотонічний або ізотонічний розчин помістити в гіпертонічний розчин солі, розчин витягне всю воду з клітини і клітина зморщиться (стиснеться), і навпаки, якщо помістити клітину з гіпертонічним(соленим) розчином в гіпотонічний (несолений), то клітина буде втягувати воду в себе і розширюватися поки не знайде можливості звільнитися від лишньої рідини.
З психологічної точки зору пояснення осмотичної рівноваги тканин організму аналогічне, тільки в іншому контексті, з іншими словами - осмотична рівновага тканин організму буває двох видів: стиснення тканини, при якому відбувається втрата тканинної рідини, і розширення тканини, підвищуюче вміст рідини. В обох випадках присутнє незадоволення, різниця лише в шляху позбуття незадоволення.
Якщо говорити про перший випадок, як про нав'язливу ідею, наприклад: моє дитя (я) грубе і йому потрібно худати методом дієт, то тканина буде стискатися, іншими словами ваше дитя (ви) схуднете, але відчуття голоду буде постійним. Оскільки дієта - це обмеження і з клітин витягується рідина, клітина стискається - знижується поверхнева напруга, але відчуття, яке приносить незадоволення (голод) не зникає, тому задоволення організм не отримує він просто усуває незадоволення.
В другому випадку навпаки, незадоволення пов'язане з реальною напругою - клітина вбирає рідину, а значить розширюється, а це означає, що поверхня клітини (тканина) натягується (напружується) - цієї напруги можна позбутися тільки з допомогою розслаблення клітини (релаксації), тобто позбутися субстанції (рідини). В цьому випадку тканина не лише худне, позбувається рідини, а й отримує задоволення від вивільнення рідини.
Для тих, хто хоче щоб його дитина була не лише красивою, а й розумною хочу наголосити - голод не сублімується, а енергію задоволення можна сублімувати в розвиток розумових, підприємницьких, винахідницьких та інших здібностей. Іншими словами, якщо є надлишок енергії, то її обов'язково можна в щось "вкласти", а думка про голод не дає ні про що більше думати окрім їжі.
В цій частині я описала лише механізми стиснення та розширення тканин. Далі хочу коротко розповісти про дію цих механізмів на тіло загалом. Коли кров, енергія іде від периферії (зовнішніх органів: шкіри, судин...) до центру (внутрішніх органів: серця..), то зовнішні органи (смакові, генітальні..) не можуть отримувати задоволення (в дорослому віці - імпотенція, фригідність). Наш організ сам виконує цю функцію в екстремальних ситуаціях, наприклад при повільному замерзанні, тому навіщо свій організм тримати постійно в екстримі, а відповідно в стресі, а відповідно швидше "зношувати" його, а відповідно укорочувати собі віку?
Коли енергія, кров іде від внутрішніх органів до зовнішніх і знаходить спосіб вивільнення: оргазм або сублімація сексуальної енергії в розвиток, то людина отримує не лише усунення незаодовелення, але й задоволення.
В природній роботі тіла кровообіг іде по всьому тілі, а отже, найкращий варіант, коли тканина не стискається і не розширяється, а стоїть в рівновазі. Коли розчин солі і в клітині в рідині 50%/50%, тоді клітині не доведеться ні вбирати рідину, ні віддавати, що означає бути постійно в гармонії. А гармонія - це задоволення в усіх планах. Якщо вашій дитині не приписана дієта медичним працівником, то шукайте гармонію, а не дієту.

автор - Наталія Володимирівна Галамейко

Немає коментарів:

Дописати коментар