понеділок, 11 квітня 2016 р.

Як зняти стрес

ЯК ЗНАТИ СТРЕС


Як зняти стрес прямо зараз.
14 незвичайних способів:
Один із способів уникнути стресу - розчісування волосся протягом 10-15 хвилин. Ця процедура допомагає "розігнати" кров і розслабити м'язи.
Східні практики вчать: «Хочете позбутися від печалі, пересуньте 27 предметів в домі». Вважається, що це звільняє простір для енергії, яка зможе безперешкодно ковзати в правильному напрямку. Спробуйте даний метод, і самі переконаєтеся, що він допомагає мозку переключитися, відволіктися від проблем і відпочити.
Щоб зберегти енергію, масажуйте по 30 секунд точки, що знаходяться під носом, між бровами, під нижньою губою і в центрі долоні.
Ще один простий спосіб скинути нервове напруження і уникнути стресу. Потрібно щосили потерти долоні одну об одну, поки вони не стануть гарячими. Також корисно гарненько розтерти вуха. Так ви зможете підбадьоритися і зосередитися на роботі.
5. Змити конфлікти і стреси.
Справитися з емоційним негативом допомагає 15-хвилинний душ. Встаньте під теплі струмені води, щоб вони масажували голову і плечі. Незабаром ви відчуєте, як вода забирає із собою все непотрібне.
Смачна їжа - ефективний антистресовий допінг. Зберегти гарний настрій, зняти стрес допомагає жирна риба, в якій містяться кислоти омега-3, дуже корисні для нервової системи. Якщо не любите рибу, з'їжте морозиво або банан. Ці продукти діють не гірше антидепресантів.
Влаштуйте 30-секундну пробіжку вгору і вниз - це вправа посилить приплив кисню до частин мозку, відповідальним за управління емоційним стресом.
Психологи виявили, що розфарбовування картинок протягом 2-3 хвилин в періоди підвищеного стресу в 5 разів збільшує ймовірність завершення роботи в строк. Тобто ви зможете не тільки пережити стрес, але і, можливо, створите який-небудь шедевр.
При накопиченні радикалів людина відчуває почуття тривоги і панічні стани, характерні для стресу. Гібіскус не дає радикалам концентруватися, як би розріджує їх, і таким чином допомагає зняти стрес, не роблячи вас млявими.
У багатьох людей стрес виражається в тому, що затискаються, втрачають еластичність м'язи плечового пояса, шиї і попереково-крижового відділу хребта - звідси і головні болі, і болі в спині. Хорошу допомогу в цьому випадку можуть надати масаж або плавання. Вдома і на роботі можна виконувати нескладні вправи на розслаблення: потрібно обертати руками, згинати їх в різні боки, а ще робити махи ногами.
Розкладання речей по місцях допомагає впорядкувати думки, зосередитися. Крім того, акуратний вигляд полиць, ящиків, шаф дає своєрідний психологічний ефект - зовнішній порядок і організованість людина несвідомо переносить на власне життя.
Знайдіть можливість залишитися вдома одному, щоб впорядкувати думки. Увімкніть улюблену музику, дістаньте з холодильника улюблені ласощі, влаштуйтеся в улюбленому кріслі. Подумайте, чого б вам хотілося найбільше, і запишіть бажання на папері. Унаочнення чіткого плану допоможе визначитися з подальшими діями.
Запахи сильно пов'язані з емоційною пам'яттю. Тому дуже корисно мати під рукою аромат, який асоціюється з пережитими хвилинами сильного щастя, захоплення, блаженства. Вдихайте його частіше, це допоможе зберегти гарний настрій.
Обов'язково танцюйте вдома! Ритмічні рухи під музику добре допомагають зняти стрес. До того ж танці сприймаються як розвага, на відміну від тих же тренувань у фітнес-клубі.
КОМПЛЕКС ВПРАВ
ВПРАВА «ЧУДЕСНА ПОСМІШКА»:
Дуже корисно починати день так: уранці пе­ред дзеркалом потрібно виконати що-небудь приємне, що допоможе додати обличчю при­вітного виразу. Тільки з таким обличчям ви мо­жете звертатися до навколишніх. Посмішка не повинна бути на «замовлення» — така посмішка не допомагає.
ВПРАВА «ПОДОЛАННЯ НУДЬГИ Й ПОГАНОГО НАСТРОЮ»
Включіть швидку музику (яка вам подобаєть­ся) й потанцюйте.
Ви переконаєтеся, що такий танець (іноді до легкого поту) викличе у вас м'язову радість.
ВПРАВА «МЕЛОДІЯ»
Пригнічений стан легко знімається, а хоро­ший настрій стає ще кращим від насвистування мелодії з «настроєм» (про себе).
ВПРАВА «ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СТРЕСУ»
Станьте прямо й максимально роз­слабте тіло. Дихайте через ніс якнай­глибше. Не потрібно працювати, як насос, подих повинний бути хаотич­ним і досить швидким. Концентруй­теся тільки на диханні. Тіло при цьому може почати рухатися, не заважайте йому. Рухи можуть бути будь-якими.
Не бійтеся. Завдання цього ета­пу — стати «божевільним». Ви можете робити що завгодно — кричати, стри­бати, трястися, танцювати, сміятися, плакати. Не контролюйте себе! Навпа­ки, намагайтеся реалізувати те, що вам хочеться зробити. Робіть все якомога енергійніше, намагайтеся перетвори­тися в суцільний згусток енергії.
Станьте прямо й підніміть руки вгору. Починайте вигукувати «ха», намагаючись звільнитися від негативних емоцій, викинути все, що вам зава­жає, вичерпати себе. Робіть це якомога енергійніше.
Різко зупиніться. Замріть у тому положенні, в якому виявилися. Збері­гайте нерухомість. Прислухайтеся до того, що відбувається всередині вас. Не намагайтеся виявити в собі щось незвичайне, а просто станьте стороннім спостерігачем.
Починайте легко танцювати, кружляти, на­співувати. Відчуйте благодать і звільнення.
ВПРАВА «ПОДИХ ПІД ЧАС РЕЛАКСАЦІЇ»
Дихати неглибоко, гармонійно, оскільки потреба організму в кисні невелика. При цьому подумки вимовляти: «а», «про», «розум», відчу­ваючи, що при проголошенні «а» наповнюють­ся нижні частини легень, при проголошенні «про» — середні, а при «розум» — верхні (ніби струмінь іде в голову).
Видихнути через рот вузьким струменем, ніби огортаючи тіло «спіраллю» від голови до ніг. При цьому потрібно заплющити очі, якщо після видиху не хочеться дихати, вимовити ко­ротку фразу: «Я спокійний, радісний».

Немає коментарів:

Дописати коментар